Asociația Opticienilor din New York aduce o recomandare extrem de utilă părinților interesați de sănătatea ochilor copiilor lor, incluzând 10 sugestii practice privind purtarea ochelarilor de soare și anume:

  1. Cristalinul copiilor transmite cu aproximativ 70% mai multă radiație UV comparativ cu cel al adulților, crescând astfel riscul la nivelul retinei.   
  2. Jumătate din expunerea la soare de-a lungul unei vieți survine în primii 20 de ani. Copiii stau mai mult timp afară decât adulții.
  3. Deoarece copiii sunt mai curioși, ei petrec mult mai mult timp uitându-se direct la soare spre deosebire de adulți.
  4. În general, copiii nu sunt conștienți pe deplin de riscul expunerii la soare comparativ cu adulții.
  5. Atunci când ochii copiilor sunt afectați serios de soare, cu excepția cazurilor foarte grave, aceștia nu vor simți durerea ca și în cazul arsurilor de piele. Semnalele de avertizare nu sunt atât de evidente.
  6. Efectele pe termen lung ale arsurilor la nivelul ochiului sunt cumulative și nu complet reversibile. Cataracta, pterigionul, degenerescența maculară debutează mai târziu în viață și  cel mai frecvent ca urmare a expunerii ochilor la UV.
  7. Pălăriile oferă protecție doar în partea de sus și nu în partea de jos, iar razele UV reflectate din apă, nisip sau beton pot produce daune serioase.
  8. Copiii pot învăța despre importanța purtării ochelarilor de soare, la fel ca și în cazul purtării centurii de siguranță sau utilizării cremelor de protecție solară pentru piele.
  9. Ținând cont de faptul că epuizarea stratului de ozon are loc și cu până la 12% pe an în anumite părți ale lumii, copiii noștri sunt expuși unui risc mai mare de apariție a radiațiilor UV spre deosebire de perioada copilăriei noastre. Așadar, este necesar să protejăm ochii copiilor noștri mai mult decât îi protejăm pe ai noștri.
  10. Cu ochelarii de soare special concepuți pentru bebeluși/copii, precum Idol Eyes, care sunt flexibili, confortabili, rezistenți, accesibili la preț și care oferă 100% protecție UV, este eliminată scuza de a nu cumpăra ochelari de soare copilului tău sau ca acesta nu-i poate purta.

 

Acum că suntem conștienți de necesitatea ochelarilor de soare la copilași, este numai datoria noastră de ai proteja pe aceștia chiar de la început.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>