Pentru cei mici, soarele și vremea bună sunt egale cu ieșirile mult așteptate în aer liber. Bucurie. Fericire. Protecție.

Însă, știați că cel mai mare risc al lipsei protecției UV apare la copiii sub 10 ani? Copiii și în special bebelușii au pielea extrem de sensibilă, delicată și care se poate arde foarte ușor. Același lucru îl putem spune și despre ochi.  

Chiar și o singură zi în soare poate duce la arderea corneei (stratul transparent al membranei exterioare a ochiului). Expunerea la soare de-a lungul timpului poate provoca cataractă (încețoșarea lentilelor oculare, ceea ce duce la vedere încețoșată) mai târziu în viață. Cea mai bună modalitate de a apăra ochii celor mici este purtarea ochelarilor de soare care asigură 100% protecția UV.

Este bine de știut că bebelușii și copiii sunt mult mai expuși decât adulții deoarece au pupilele mari și cristalinul cât se poate de transparent. Cum radiațiile UV sunt cumulative pe parcursul unei vieți, este esențial ca aceștia să poarte ochelari de soare cât mai repede posibil pentru a reduce la minim aceste daune.

Așadar, revenind la întrebarea din titlu, răspunsul este DA. Cu cât ochelarii de soare vor fi purtați de la cele mai fragede vârste, cu atât ochii celui mic vor fi mai protejați.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>